Tuesday, August 30, 2011

Сурфање по каучи (1)

Најголемиот кауч-сурфинг сајт www.couchsurfing.com се пререгистрираше како корпорација по склучување на дозовор за над 5 милиони евра венчр капитал од два фонда во силиконската долина.

Каучсурфинг е социјална интернет мрежа на луѓе кои со цел да запознаат други култури и да креираат нови пријателства, ги отвараат вратите на својот дом за членови на мрежата. Крајниот резултат е доживување на местото каде што патувате заедно со некој кој живее таму, и сосема различно искуство од стерилно останување во хотел.

Во минативе 2/3 години имам хостирано неколку патници и дури дваесетина пати јас сум бил гостин во нечиј дом, почнувајќи од Пало Алто во силиконската долина до Сан Педро де Атакама во Чиле, село сред пустина од 2000 жители. Незаборавни искуства, и единствената работа која е заедничка за сите нив, е дека секое искуство е секогаш повеќе отколку што очекуваш.

Препорачувам да го разгледате сајтот, најдобар начин за вклучување во целата игра е да отворите профил и да примате патници кои проаѓаат низ вашиот град на 'coffee and drink' со тоа што тие ќе си останат во некое хо(с)телче, а вие ќе излезете на неколку часа на муабет, кафе и прошетка низ градот..

1 comment:

Јована Тозија said...

Ми пишуваш коментари по блогот дека сум соросоид, а уште ме немаш излинкано??? Како не ти е сТрам!!!